Vastgoedfotografie. Waar moet ik rekening mee houden?

De onlinepresentatie van uw woning is tegenwoordig zeer belangrijk. De visuele aspecten van een pand gaan niet alleen om de vastgoedfotografie, maar ook om de authenticiteit en sfeer die een presentatie kan geven. Daar komt het een en ander bij kijken. Het is van belang dat uw woning er op zijn best uit ziet. Naast de voordehand liggende aspecten als goed schoonmaken en opruimen, geven we u een kleine checklist waarmee nét die laatste puntjes op de ‘i’ gezet kunnen worden.

Exterieur: Woningfoto’s van de buitenkant

Ondanks dat de binnenkant van uw woning het belangrijkst is, mag de buitenkant ook absoluut niet vergeten worden. Op veel websites is het exterieur vaak de eerst getoonde foto die de aandacht dient te trekken. Om die reden hebben we een professioneel shot van de buitenkant standaard in alle pakketten inbegrepen. Zorg ervoor dat het zicht op de woning zo vrij mogelijk is en dat er bijvoorbeeld geen auto’s voor het pand staan.

De voor en -achtertuin dienen er netjes op te staan, dus denk aan losse bladeren, gesnoeide planten en struiken en zorg ervoor dat tuingereedschap en speelgoed uit beeld is. Wanneer de ramen van de woning gewassen zijn, zal dit zeker bijdrage aan mooie foto’s van de buitenkant.

Interieur: Woningfoto’s van de binnenkant

Een belangrijke stap naar een succesvolle bezichtiging valt samen met het klaarmaken van de woning voor de interieurfoto’s. Goed schoonmaken, waarbij vooral aandacht besteed dient te worden aan de natte ruimtes: badkamer, toilet en keuken. Het verwijderen van losse objecten als afwasborstels, vaatdoekjes en schoonmaakmateriaal dienen uit het zicht te liggen. De stelregel is vaak: ‘less is more’.

Afstandsbedieningen dienen opgeborgen te worden en zorg ervoor dat persoonlijke items als fotolijsten en toiletartikelen niet zichtbaar zijn op de foto. Bedden dienen netjes opgemaakt te zijn. Voldoende licht is essentieel voor een goed resultaat. Natuurlijk licht geniet vrijwel altijd de voorkeur, maar in Nederland is dat niet altijd vanzelfsprekend. Open de gordijnen, zet indien nodig de verlichting aan en zoek de juiste hoek met het beste licht.

Professionele vastgoed fotoshoot

In onze beheerpakketten ‘Volledig’ en ‘Premium’ hebben we een geoptimaliseerde presentatie (foto) standaard inbegrepen, daar wij geloven dat een professionele fotoshoot de kans op het snel verhuren van uw woning aanzienlijk verhoogt.

Deze fotografen weten namelijk als geen ander hoe ze woningen goed in beeld moeten brengen en maken daarbij gebruik van de juiste apparatuur. Donkere ruimtes en kleine kamers kunnen met veel tegenlicht alsnog op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden. ZUID Beheert heeft professionele vastgoedfotografen in dienst die alle ruimtes mooi kunnen uitlichten en foto’s op de juiste wijze nabewerken.

Wilt u ook meer bezichtigingen, een snellere verhuur en minimale leegstand? Laat het ons weten en wij schakelen voor u de fotograaf in. Kijk voor inspiratie ook eens in ons actuele woningaanbod.

    Interesse?

    Neem direct contact op!
    info@zuidbeheer.nl
    0402180071