Expats, wat voor huurders zijn dat?

Wilt u uw woning verhuren aan expats, dan is ZUID Beheer uw ideale partner. ZUID Beheer is namelijk gespecialiseerd in het koppelen van de juiste woning aan de juiste expat of werkgever. Door gebruik te maken van onze ruime ervaring en grote netwerk in de Brainport regio Eindhoven kunnen we u niet alleen sneller bedienen, maar bent u ook verzekerd van marktconforme prijzen en een zeer transparante dienstverlening.

Expats, wat zijn dat?

Expat verhuur wil zeggen dat u uw woning beschikbaar stelt aan mensen die vanwege werk tijdelijk in Nederland verblijven. Dit kan gaan om hoogopgeleide werknemers van internationale bedrijven of multinationals, maar ook om topsporters. Expats blijven gemiddeld tussen de 1 en 3 jaar in Nederland.

Voordelen verhuren aan expats

Internationale werknemers of expats hebben vanwege hun werk dus tijdelijk een woning nodig. Het verhuren van een woning aan expats kent een aantal belangrijke voordelen.

Allereerst staan werkgevers doorgaans garant voor huurbetalingen en andere verplichtingen in het huurcontract. U zult daardoor weinig te maken krijgen met wanbetaling of andere problemen. Daarnaast zijn expats hoogopgeleid, betrouwbaar en verdienen ze een bovengemiddeld inkomen. Hierdoor zijn met name huurwoningen en -appartementen in het duurdere huursegment geschikt voor deze doelgroep. Deze voordelen samen maken verhuren aan expats een heel interessante optie.

Zekerheid is gegarandeerd wanneer u verhuurt aan een expat. Het is al vanaf het begin van de huurperiode bekend wanneer de expat zal vertrekken, daar deze ten slotte weer teruggaat naar het land van herkomst omdat de arbeidsovereenkomst in Nederland is afgelopen.

Wat voor soort huurders zijn expats nu eigenlijk?

Over het algemeen staan internationale werknemers en expats bekend als hoogopgeleide mensen die netjes met uw woning zullen omgaan. Ze spreken uitstekend Engels en hebben vaak veel moeite gedaan om hun (nieuwe) baan te krijgen. Het risico om uit huis geplaatst te worden zullen ze dan ook niet snel riskeren.

Verhuur uw woning aan expats via ZUID Beheer

Of u nu vastgoedbelegger bent of u als particulier voor korte of langere tijd uw woning wilt verhuren aan expats, wij nemen u het beheer en de administratie volledig uit handen. Ons vaste tarief betekent dat u geen bemiddelingskosten betaalt, ongeacht het aantal huurwisselingen.

Wilt u ook aan internationale bedrijven en expats verhuren? Neem dan contact met ons op.

Lees hier meer over wat bijkomende zaken zijn van een woning verhuren.