Hoe kan ik succesvol mijn woning verhuren?

Heeft u plannen om uw woning (of investeringsobject) te verhuren aan expats en internationale werknemers? Als verhuurder is een goede voorbereiding belangrijk, daar de huurwetgeving uitgebreid en ingewikkeld kan zijn. U dient op de hoogte te zijn de mogelijkheden, meer wellicht nog belangrijker ook van de rechten, plichten en beperkingen als verhurende partij.

Eén van de kernwaarden van ZUID Beheer is transparantie, dus we zullen een verhuurder helder en duidelijk informeren en op zoveel mogelijk vlakken ontzorgen. U krijgt bij ZUID altijd advies & begeleiding van een persoonlijke vastgoedconsulent die alle stappen met u doorloopt.

Wat kan ZUID voor u betekenen?

Persoonlijke kennismaking (informatie & advies)

Als u voornemens bent om uw woning te verhuren neemt ZUID Beheer de tijd om u persoonlijk te leren kennen en informatie te geven over onze werkwijze. We adviseren u graag over de mogelijkheden tijdens een eerste telefonisch gesprek. Opvolgend plannen we een afspraak in op het bewuste adres of bij ons op kantoor.

Pandopname

Bij een kennismaking op locatie krijgt onze vastgoedconsulent direct een goed beeld van de woning. Onze vastgoedconsulent kan u op die manier het beste voorzien van de juiste informatie en een marktconforme huurprijs. De onderwerpen die o.a. besproken worden:

  • Wat is de status van de huidige markt en wat is een marktconforme huurprijs?
  • Welk soort huurders kunnen er reageren op uw woning?
  • Wat zijn de verschillende mogelijke contactvormen?
  • Hoe werkt de huurwetgeving?
  • Hoe is de huurdersscreening bij ZUID Beheer?
  • Wat kan ZUID voor u betekenen?

Uiteraard is er ook alle ruimte tot het stellen van vragen.

Opstellen van advertentietekst

Aan de hand van het opnamerapport zal er door het ZUID-team een opvallende advertentietekst geschreven worden die gebruikt kan worden voor de onlinewoningpresentatie. Uw woning wordt met foto’s en pakkende omschrijving op de ZUID Beheer website en op een groot aantal andere relevante huurwebsites geplaats worden.

Ook zullen we uw woning aanbieden in ons uitgebreide netwerk van aanhuurmakelaars, relacation agencies en internationale bedrijven in de Brainportregio. Op die manier komt uw woning actief in de schijnwerpers bij de gewenste doelgroep.

Professionele fotoreportage

ZUID Beheer heeft toegang tot professionele foto -en videografen. Professionele woningfoto’s van zowel binnen en buiten zorgen voor een betere presentatie online en een advertentie is daardoor aantrekkelijker voor potentiele huurders. Foto’s zijn daarbij een goede investering, daar u er gemiddeld zo’n 5 jaar mee kunt doen.

Werven & selecteren van huurders

We maken een selectie van potentiele huurders. Hierbij houden we rekening met onder andere de gezinssamenstelling en inkomenseisen.

Bezichtigingen

Wanneer er geïnteresseerden zijn voor uw woning, zal uw ZUID-vastgoedconsulent de kandidaat huurders op korte termijn rondleiden door uw woning. Zo krijgen toekomstige huurders de juiste indruk van de woning. Wanneer de geïnteresseerde huurder aangeeft de woning te willen huren, worden de benodigde documenten opgevraagd en nemen we contact met u op om de kandidaat te bespreken.

Huurcontracten opstellen

Na het ontvangen van de juiste papieren, wordt de huurovereenkomst opgemaakt. ZUID Beheer heeft een standaard huurovereenkomst die door een huurrecht advocaat is goedgekeurd en deze wordt altijd als standaard gehanteerd bij het opstellen van het huurcontract.

Sleuteloverdracht & begininspectie

Wanneer het contract is getekend wordt de sleuteloverdracht ingepland. Alvorens doet uw ZUID-vastgoedconsulent een uitgebreide begininspectie met foto’s in een gedetailleerd rapport en neemt de meterstanden op. Uw woning is met succes verhuurd!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met ZUID Beheer via 040-2180071, info@zuidbeheer.nl of bekijk onze website op www.zuidbeheer.nl.